Онима које чине да је Дом наша друга кућа

Постоје дани који су лепи сами по себи, због сунца које обасјава улицу, због расцветане трешње у суседном дворишту, због неких лица и неких звукова и оних значења којa им ми лично придајемо.
Али постоје и они дани који своју лепоту црпе из значаја који им се приписује и због успомене на неке давне догађаје. Осми март је такав дан који је леп због топлине коју за њега везујемо и пажње коју пружамо и примамо.
Осми март данас на симболичкој равни означава сва права која су жене током вишевековне борбе оствариле у превазилажењу родних разлика.
Ипак, пажње никад није на претек, а сваки дан не може да буде празник. Добро је да се бар једног дана у години жене осете уваженим и вољеним, а на добитку је свака она која то има и у осталим данима.
На дан осмог марта, као и претходне године, ученици су за раднице Дома извели пригодан програм и на тај начин им се захвалили за све оно што чине и због чега корисници овај Дом доживљавају као своју другу кућу. Поред стихова посвећених жени, ученици су приказали и делове програма које спремају за долазећу Домијаду па су овом приликом наступили чланови литерарне, драмске, музичке секције, фолклора и модерног плеса.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара