Новогодишње радости

Новој години се несумњиво сви радујемо – без обзира на године, околности и ранија искуства. Новогодишња еуфорија почиње рано и читав децембар је у знаку Деда Мраза и целокупне чаролије.
У кићењу Дома за предстојеће празнике сви су учествовали. Ученици увек уживају у новогодишњој атмосфери, и, китећи јелку, правећи новогодишње украсе имају прилику да покажу своју креативност.

Драмска секција Дома осмислила и реализовала је новогодишњу радио емисију урађену у форми подкаста која је емитована преко разгласа. Одабране су новогодишње песме, али и теме везане за овај празник о којима се спонтано дискутовало, па су ученици били у прилици да овим путем препоруче неке од својих омиљених филмова за празнике, испричају своје новогодишње догодовштине и пожеле свима срећне празнике. Емисија је реализована у четвртак, 20.12. 2018. и ова нова форма непосредног и спонтаног обраћања наишла је на позитивну реакцију.

Кутија за новогодишње честитке која је постављена почетком децембра врло брзо напунила се лепим жељама које су ученици упућивали једни другима, као и васпитачима и радницима Дома. Ова традиционална активност увек побуђује интересовање ученика и увек буде занимљиво када се читају поруке путем разгласа. Тако је и ове године читано у уторак, 25.12, као одлична увертира за журку која је уследила наредног дана.

Журка је била каква само може буде у једном овако претпразничном расположењу, једном речју – супер. Лепо расположени и свечано одевени, ученици су и сами правили атмосферу. Као и за сваку журку награђени су најуреднији ормари и собе и сви они који су учествовали у новогодишњим активностима. Забавни део вечери чинило је такмичење у једењу шампита. А како је то изгледало, види се на фотографијама.
Музика је била разноврсна, за свачији укус. Већ испробани домски ди-џеј Младен Јовковић, овога пута имао је појачање млађег друга Лазара Кркића. Заједно су бирали музику која је све подизала на ноге. Већи део вечери чланови домске музичке секције Ивана Петровић и Јован Марковић уживо су испуњавали музичке жеље. Када су им се придружили сви они који воле да певају, атмосфера је достигла врхунац. Завршили смо, као и обично, колом, овога пута уживо одсвираним, где је Јован имао помоћ свог друга Ранић Вељка на хармоници. Новогодишњим календарима којима су награђене све собе, ученици су препознавали себе и присетили се тренутака из протекле године.

Дан пред одлазак кући на новогодишње празнике, 27.12, ученици су имали две активности. У организацији васпитача смене приређена је пројекција филма који су ученици изабрали. Тако је по први пут искоришћена могућност заједничке пројекције у реновираном простору учионице која сада има и функцију медијатеке. Друга активност била је украшавање божићних медењака коју је организовала креативна секција уз велику помоћ нашег пријатеља уметника Новака Новаковића. Новогодишњи детаљи претворени у посластице били су и лепи и укусни, али су и дали идеју ученицима како могу и у свом родитељском дому да примене овакву идеју.

Ни ове године нису заборављена деца радника нашег Дома. Деда Мраз, чију је улогу ове године преузео наш ученик Немања Ризвић, пожелео им је срећне празнике поделивши новогодишње пакетиће и поклон честитке.
Након тога, ученици су отишли својим кућама срећни, еуфорични и у ишчекивању новогодишње ноћи. По завршетку празника вратиће се у Дом да размене искуства и догодовштине, настављајући са редовним активностима.

Радници Дома Нову годину су обележили прославом у ресторану „Премиум Михајловић“, сада већ традиционално. Добром атмосфером, песмом и игром припремили смо се за најлуђу ноћ, и као колектив још једном показали да овакав тимски рад ваља завршити на највеселији начин.

И за крај, последњег дана ове 2018, кухиња Дома припремила је свечани доручак где је директорка, уз сумирање утисака о протеклој години поделила поклоне колективу, пожелела свима добро здравље и још боље резултате у предстојећој календарској години.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара