НОВИ УСПЕСИ МАЛОГ ДОМА ВЕЛИКОГ СРЦА

И ове године наш Дом је остварио запажене резултате на Домијади у Пожаревцу.
У категорији Изложба ученичких радова освојили смо прво место у категорији уметничка фотографија и друго место у категорији ликовна уметност.
Наш ученик Никола Обрадовић проглашен је за најбољег глумца на такмичењу, а наш драмски приказ “Можеш на три, 4, сад” освојио је друго место. Представа је мултимедијалног карактера и ауторско је дело ученика, учесника драмске секције и њихове васпитачице, Марије Миладиновић, настало током рада на радионицама. Ученици су се бавили речима и њиховим значењем, исказали своје мишљење о многим, значајним темама, и натерали публику да се замисли и бар мало промени своје ставове и понашања.
Ученици су кренули од себе, и поручују да можемо да учинимо бар мали напор да оживимо заборављене речи и променимо понашање на боље; да можемо да живимо у духу толеранције, поштовања, поштења, љубави, пажње, да будемо ослонац једни другима, и тиме допринесемо да свет постане лепше место за њихово одрастање, рад и живот уопште.
Треће место у категорији покрет, освојили смо у модерном плесу кореографијом “Old school – new generation”, као и у фолклору извевши сплет игара из околине Ниша.
Треће место освојила је и наша ученица Бојана Петковић у категорији литерарно стваралаштво.
Четврто место освојили су чланови музичке секције композицијом “Молитва”, Марије Шерифовић у категорији популарна музика, и народном песмом “Каранфил се на пут спрема” у категорији етно и народна музика.
Ове године сви домци су се одлично припремили за наступе па је конкуренција била веома јака. Самим тим је успех наших ученика већи.
Целе године су наши ученици вредно радили и припремили програм на високом уметничком нивоу. Наступи наших домаца били су награђивани бурним аплаузима и речима хвале. Честитања за успешне и оригиналне наступе примали су од ученика и васпитача из свих осталих домова.
Нарочито су сви наши ученици похваљени за лепо и културно понашање, фер – плеј, изглед и опхођење.
Поносни смо на све наше ученике и на све што су приказали на овом такмичењу.
Достојно су представили свој Мали дом великог срца.
Честитамо освајачима награда а представницима који настављају такмичење на Републичкој домијади желимо успех, као и до сада.
Идемо даље, у нова дружења, у нова искушења, у нове успехе…

МОЖЕМО, НА ТРИ, 4, САД!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара