Конференција васпитача на Златибору

Васпитна служба дома се стално стручно усавршава. У периоду од 27. до 30. септембра присуствовали смо Конференцији „Васпитни рад у домовима ученика“, која је одржана на Златибору.
Представници нашег дома били су и активни учесници Конференције. Директорка Татјана Милојевић је, као члан организационог одбора, учествовала у припреми овог изузетно посећеног скупа.
Директорка је са васпитачицом Маријом Миладиновић припремила и излагала рад на тему: „Драмска секција у дому као прилика за развој личности ученика“.
Представили смо се и на постер секцији радом на тему „Понашања на културно-уметничким и спортским манифестацијама“. Овај рад заједнички су припремили васпитачи Далибор Гинић и Марија Миладиновић, уз велику помоћ ученика Оливера Милетића.
Васпитачи су присуствовали предавању представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, господина Мирослава Лукића, затим др Марије Вукелић, стручног сарадника – психолога у средњошколском дому из Новог Сада, која је темом „Како да се представимо будућим ученицима у Дому“ подстакла присутне на размишљање. О наркоманији је говорио Братислав Тимотијевић, а проф. Влајко Пановић је говорио о „Психолошким основама манипулације појединцем и сектно деловање“. Љубица Башић, директорка Дома ученика Крагујевац, је говорила о формирању портфолија васпитача, уз лични пример који су сви имали прилике да погледају.
Учешће нашег дома било је веома запажено, а рад „Драмска секција у дому као прилика за развој личности ученика“ оцењен као иновативан, модеран и тема о којој ће се тек причати.
Неопходно је да се стално развијамо, усавршавамо и допуњујемо своја знања. Конференције, семинари, разна предавања увек су помоћ и подршка у раду васпитача. Веома важна је и сарадња и размена искуства са васпитачима из других домова.
Циљ је један – изграђено дете, ученик, домац, личност. Тада и ми постајемо бољи васпитачи.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара