Конференција васпитача на Златибору

Васпитна служба дома се стално стручно усавршава. У периоду од 27. до 30. септембра присуствовали смо Конференцији “Васпитни рад у домовима ученика”, која је одржана на Златибору.
Представници нашег дома били су и активни учесници Конференције. Директорка Татјана Милојевић је, као члан организационог одбора, учествовала у припреми овог изузетно посећеног скупа.
Директорка је са васпитачицом Маријом Миладиновић припремила и излагала рад на тему: “Драмска секција у дому као прилика за развој личности ученика”.
Представили смо се и на постер секцији радом на тему “Понашања на културно-уметничким и спортским манифестацијама”. Овај рад заједнички су припремили васпитачи Далибор Гинић и Марија Миладиновић, уз велику помоћ ученика Оливера Милетића.
Васпитачи су присуствовали предавању представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, господина Мирослава Лукића, затим др Марије Вукелић, стручног сарадника – психолога у средњошколском дому из Новог Сада, која је темом “Како да се представимо будућим ученицима у Дому” подстакла присутне на размишљање. О наркоманији је говорио Братислав Тимотијевић, а проф. Влајко Пановић је говорио о “Психолошким основама манипулације појединцем и сектно деловање”. Љубица Башић, директорка Дома ученика Крагујевац, је говорила о формирању портфолија васпитача, уз лични пример који су сви имали прилике да погледају.
Учешће нашег дома било је веома запажено, а рад “Драмска секција у дому као прилика за развој личности ученика” оцењен као иновативан, модеран и тема о којој ће се тек причати.
Неопходно је да се стално развијамо, усавршавамо и допуњујемо своја знања. Конференције, семинари, разна предавања увек су помоћ и подршка у раду васпитача. Веома важна је и сарадња и размена искуства са васпитачима из других домова.
Циљ је један – изграђено дете, ученик, домац, личност. Тада и ми постајемо бољи васпитачи.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара