Хуманитарних 30 минута – Нушићи за Милицу

У четвртак, 7. јуна 2018.године, драмска секција Дома ученика средњих школа „Срећно“ је учествовала у акцији под називом „Хуманитарних 30 минута“. У холу јагодинске Гимназије извели су представу „Како смо читали Нушића“ у режији Марије Миладиновић, којом су на овогодишњој Републичкој Домијади освојили прво место.
Ова хуманитарна акција организована је у сарадњи ученика Дома и парламента Гимназије из Јагодине, уз подршку директорке и Педагошког већа Дома. Прикупљена новчана средства помоћи ће Милици Јевтић, девојчици из Ваљева, превремено рођеној, којој је дијагностикована церебрална парализа.
Акцију су подржали пријатељи из сва три поморавска града, а врло драг гост био нам је Тома Трифуновић, глумац јагодинског позоришта, чији је син Сергеј управо и оснивач фондације „Подржи живот“ која активно прикупља новчана средства за Милицу.
Ово није прва хуманитарна акција “Срећне деце”. Пре четири године, чланови креативне секције нашег Дома су организовали продају накита од полимерне глине, који су сами израдили, и сва средства која су прикупили у овој акцији уплатили су једној особи чија је кућа била уништена у великим поплавама.
Сматрамо да свакога дана треба да урадимо нешто хумано. Да свесно и активно радимо на томе да постанемо бољи људи. Бирајући фондацију којој су циљеви здрава, срећна и безбрижна деца, одлучили смо да путем позоришне представе дамо свој допринос оздрављењу једне младе особе. Веома лепо смо се осећали због тога!

Будите хумани! Подржите живот, и то баш сада!
Помозите Милици Јевтић слањем СМС на број 5757 или уплатом на динарски рачун 205-999-98

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара