Фестивал културе у славу песника – Матићеви дани

И ове године наши домци су показали велико интересовање за манифестацију Матићеви дани. Недељу дана смо уживали у фестивалској атмосфери у којој су владале култура, уметност, позориште, прегршт лепих речи, али и она најважнија – Матићева реч.
Присуствовали смо отварању и упознали некадашње лауреате престижне награде „Матићев шал“. Најјачи утисак на ученике оставио је Ласло Блашковић, истакнути српски књижевник, управник Народне библиотеке Србије.
Истог дана, у поподневним часовима, велика част је била слушати професора Миодрага Новаковића, ученика Душана Матића, који је своје успомене несебично поделио са публиком. Говорио је у оквиру поетске вечери Надреализам на делу заједно са својим ученицима Слађаном Бушић и Немањом Драгашем.
Наредног дана забавио нас је хумор нашег познатог глумца Небојше Миловановића, који је имао свој „Stand down show“.
Мaтићеве дане крунисали смо одласком на изложбу „Матићу у част“. У музеју „Horreum Margi – Равно“ уживали смо у лепоти уметничких дела насталих по мотивима из стваралаштва Душана Матића.

Ево и како су наши ученици доживели Матићеве дане:

Матићеви дани нам пружају прилику да се на леп начин упознамо са Ћупријом и видимо нешто за нас ново, а за Ћуприју аутентично и јединствено.  – Милица Р.

На мене је најлепши утисак оставила посета позоришту. То вече памтићу до краја живота. – Иван К.

Посетивши Матићеве дане обогатила сам своје знање о овом песнику. – Тамара Ђ.

Свидело ми се што сам научио нешто ново о књижевној историји нашег града. – Синиша Д.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара