Фестивал културе у славу песника – Матићеви дани

И ове године наши домци су показали велико интересовање за манифестацију Матићеви дани. Недељу дана смо уживали у фестивалској атмосфери у којој су владале култура, уметност, позориште, прегршт лепих речи, али и она најважнија – Матићева реч.
Присуствовали смо отварању и упознали некадашње лауреате престижне награде „Матићев шал“. Најјачи утисак на ученике оставио је Ласло Блашковић, истакнути српски књижевник, управник Народне библиотеке Србије.
Истог дана, у поподневним часовима, велика част је била слушати професора Миодрага Новаковића, ученика Душана Матића, који је своје успомене несебично поделио са публиком. Говорио је у оквиру поетске вечери Надреализам на делу заједно са својим ученицима Слађаном Бушић и Немањом Драгашем.
Наредног дана забавио нас је хумор нашег познатог глумца Небојше Миловановића, који је имао свој „Stand down show“.
Мaтићеве дане крунисали смо одласком на изложбу „Матићу у част“. У музеју „Horreum Margi – Равно“ уживали смо у лепоти уметничких дела насталих по мотивима из стваралаштва Душана Матића.

Ево и како су наши ученици доживели Матићеве дане:

Матићеви дани нам пружају прилику да се на леп начин упознамо са Ћупријом и видимо нешто за нас ново, а за Ћуприју аутентично и јединствено.  – Милица Р.

На мене је најлепши утисак оставила посета позоришту. То вече памтићу до краја живота. – Иван К.

Посетивши Матићеве дане обогатила сам своје знање о овом песнику. – Тамара Ђ.

Свидело ми се што сам научио нешто ново о књижевној историји нашег града. – Синиша Д.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара