ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ У ДОМУ

Једна од планираних активности васпитне службе у превенцији болести зависности је предавање на тему:

Психоактивне супстанце – шта знамо о томе“,

које је одржано 24.маја 2018. године. Сараднице нашег Дома, из Центра за промоцију здравља Завода за јавно здравље Поморавље, одржале су веома занимљиво и поучно предавање намењено ученицима и њиховим родитељима. Госпођа Јулијана Јоцић је присутнима пружила бројне, веома корисне информације о психоактивним супстанцама, последицама које њихова употреба изазива на здравственом и социјалном плану, као и како младе оснажити и припремити да у периоду одрастања који је пун изазова, знатижеље, па и проблема, никада не посегну за њима. Предавање је праћено веома интересантном презентацијом, упечатљивим снимцима искустава особа које су прошле пакао зависности и оштетиле своје здравље а у многим случајевима довеле и до распада породице.
На крају предавања докторке Нада Ђорђевић и Милена Стефановић су подстакле присутне родитеље на разговор и размену мишљења и истакле да треба што више времена да проводе са својом децом. Посебно су истакле и значај Дома, као сигурне и безбедне средине, која обезбеђује оптималне услове за боравак деце, која организује бројне превентивне активности и на прави начин усмерава, прати и помаже ученицима у решавању свакодневних недоумица, брига и потешкоћа.
Заједнички смо дошли до закључка да мора да постоји сарадња и поверење између родитеља и васпитача и руководства Дома, јер само заједничким снагама можемо помоћи деци да што безболније и без проблема прођу процес одрастања и сазревања и у свет одраслих уплове као здраве, снажне и зреле личности, које могу да се суоче са сваким проблемом и да га реше сами или уз помоћ својих најближих – породице, васпитача, пријатеља…

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара