ДРУЖЕЊЕ СА ДРАГОСЛАВОМ МИХАИЛОВИЋЕМ „ПОРЕД МОРАВЕ“

Да заиста воле поезију ученици нашег Дома доказали су и у уторак 28.2.2017. када су заједно са васпитачима присуствовали књижевној вечери „Поред Мораве“ које је у организацији Народне библиотеке „Душан Матић“ било организовано у сали Ниже музичке школе, поводом Националног дана књиге.
Вече је било посвећено једном од највећих живих српских писаца Драгославу Михаиловићу рођеном Ћуприћанину, који је био гост вечери и који је, како сам каже, десет од укупно двадесет својих романа везао управо за град у коме је провео детињство и младост. О његовом делу, а поготово о лепоти лика Петрије, кроз коју је говор овога краја увео у српску књижевност, говорила је др Софија Милорадовић, редовни професор Филозофског факултета, такође рођена у Ћуприји. Своје виђење Михаиловићевог књижевног опуса изнео је и др Мило Ломпур, историчар књижевности.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара