ДРУЖЕЊЕ СА ДРАГОСЛАВОМ МИХАИЛОВИЋЕМ „ПОРЕД МОРАВЕ“

Да заиста воле поезију ученици нашег Дома доказали су и у уторак 28.2.2017. када су заједно са васпитачима присуствовали књижевној вечери „Поред Мораве“ које је у организацији Народне библиотеке „Душан Матић“ било организовано у сали Ниже музичке школе, поводом Националног дана књиге.
Вече је било посвећено једном од највећих живих српских писаца Драгославу Михаиловићу рођеном Ћуприћанину, који је био гост вечери и који је, како сам каже, десет од укупно двадесет својих романа везао управо за град у коме је провео детињство и младост. О његовом делу, а поготово о лепоти лика Петрије, кроз коју је говор овога краја увео у српску књижевност, говорила је др Софија Милорадовић, редовни професор Филозофског факултета, такође рођена у Ћуприји. Своје виђење Михаиловићевог књижевног опуса изнео је и др Мило Ломпур, историчар књижевности.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара