Домијада 2018 – Опет одлични, па и још бољи

Можда ће вам у првом маху наслов зазвучати помало шаљиво, али све оно што желимо да кажемо прожима и објашњава управо наслов. Погодићете – реч је о овогодишњој Домијади.
Ове године, као и сваке претходне, напорно смо радили и спремали се за тај дан – дан када ћемо се са другарима из других домова борити за неко од прва три места, где ће најбољи међу нама узети управо прво место и тиме заслужити пласман на Републичким сусретима.
При уласку у простор Музичке школе „Душан Сковран“, где се и одвијао програм културно – уметничког стваралаштва, најпре опажамо постављене изложбе радова у формама цртеж, слика, графика и вајарски рад. Наши ученици су ове године на пољу ликовне уметности освојили друго место, излагањем својих графика, које су радили на рециклираном папиру. Врло оригинална идеја вођена сртучним саветима сарадника примењеног уметника Новака Новаковића и васпитачице Сузане Илић-Пајкић, наишла је на препознавање квалитета код стручног жирија.
У музичком стваралаштву смо такође показали квалитет узевши два трећа места, у категоријама класичне и етно музике. Треће место неоспорно доказује квалитет, али и пружа мотивацију за даљи рад. Јако смо близу врху, те ће се усавршавање у тој области итекако исплатити убудуће. Хвала стручној сарадници у овој секцији Ирени Стојиљковић што је у нама порбудила музичку “жицу”.
Драмско стваралаштво је и ове године својим авангардним и ангажованим приступом сцени имало доста тога да каже и покаже публици, што је и овога пута награђено првим местом и пласманом на Републичке сусрете. Осморо ученика отвара питање ко су сви ти битни људи из првих редова и шта ако смо то баш ми? Једноставним сценским ефектима пренели смо врло снажну поруку и искористили сцену за сопствено изражавање. Концепт, текст, режију, драматуршку и сценску обраду и овога пута поносно потписује васпитачица Марија Миладиновић, у сарадњи са ученицима, члановима драмске секције, који су активно радили на теми.
У области покрета, тачније сегментима фолклора и модерног плеса такође смо се показали као врло успешни. Модерни плес, под вођством кореографкиња Марије Терзић и Јелене Радосављевић, пружио нам је оно што увек волимо да видимо на сцени – магију. Креативним и иновативним приступом коришћења сценских ефеката игра је додатно добила на изражајности, те је ова тачка награђена трећим местом.
Фолклор је игром и позитивном енергијом привео крају ову нашу причу. Приказана је изузетна професионалност, спремност, тачност и квалитет. Ово је и закључно мишљење жирија, које недвосмислено упућује на заслуженост првог места, јер је све фолклорне бравуре и детаље приметио, затим и наградио.
Срећни и радосни што смо пре свега били добри домаћини, а притом презадовољни успехом, са чврстим самопоуздањем спремамо се за Републичке сусрете. Срећно!

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара