Дом ученика „Срећно“ у борби против насиља

Данас је немогуће затворити очи пред насиљем које је присутно у свим сверама живота и свим сегментима друштва, а медији су ти који нам свакодневно пласирају слике насиља.“ Куда нас води насиље“ – питање је које се данас поставља пред појединце, институције и друштво. Трибина са овом темом одржана је у просторијама Дома ученика средњих школа „Срећно“ у уторак 6.12.2016.године у организацији Дома и Агенције „Сербика“ из Београда. Присутним ученицима, професорима и васпитачима на ову тему говорили су познати криминолог др.Златко Николић, новинар РТС-а Милан Поповић, аутор серијала „Досије затвор“ и „Досије навијачи“ и модератор програма доц.др. Марко Ђорђевић, професор Факултета педагошких наука у Јагодини. Централне теме ове трибине биле су вршњачко насиље и његове последице, навијачко насиље и затвори и „казна за злочин“.
Бројна публика сатављена од младих и оних који су задужени за њихово васпитање доказ је да је феномен насиља врућа тема савременог српског друштва и да постоји спремност да се појединци и институције суоче са овим проблемом.
Организацијом трибине руководство Дома ученика је локалној заједници отворило врата и предавање ових еминентних личности учинило потпуно доступним свакој заинтересованој особи. Наш Дом на овај начин остварује још један свој циљ: да постане озбиљни носилац културних дешавања у граду.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара