Дом ученика „Срећно“ у борби против насиља

Данас је немогуће затворити очи пред насиљем које је присутно у свим сверама живота и свим сегментима друштва, а медији су ти који нам свакодневно пласирају слике насиља.“ Куда нас води насиље“ – питање је које се данас поставља пред појединце, институције и друштво. Трибина са овом темом одржана је у просторијама Дома ученика средњих школа „Срећно“ у уторак 6.12.2016.године у организацији Дома и Агенције „Сербика“ из Београда. Присутним ученицима, професорима и васпитачима на ову тему говорили су познати криминолог др.Златко Николић, новинар РТС-а Милан Поповић, аутор серијала „Досије затвор“ и „Досије навијачи“ и модератор програма доц.др. Марко Ђорђевић, професор Факултета педагошких наука у Јагодини. Централне теме ове трибине биле су вршњачко насиље и његове последице, навијачко насиље и затвори и „казна за злочин“.
Бројна публика сатављена од младих и оних који су задужени за њихово васпитање доказ је да је феномен насиља врућа тема савременог српског друштва и да постоји спремност да се појединци и институције суоче са овим проблемом.
Организацијом трибине руководство Дома ученика је локалној заједници отворило врата и предавање ових еминентних личности учинило потпуно доступним свакој заинтересованој особи. Наш Дом на овај начин остварује још један свој циљ: да постане озбиљни носилац културних дешавања у граду.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара