Добро дошли у Дом ученика „Срећно“ – кренули смо у нову 2016/2017 школску годину

Након летњег распуста мало коме је драг повратак на школске обавезе, радне навике и распоред. Мeђутим, ако сте становник Дома ученика „Срећно“, овај повратак вам је, не само протекао безболно, већ сте били и прилично пријатно изненађени.
Већ по самом уласку у Дом примећујемо другачије рухо улаза – степениште је сређеније и чувени зидић нас у новој, веселијој боји дочекује. По уласку у Дом прво идемо до васпитача и ту примећујемо новине – пространији простор за рад, пријатнија атмосфера и део одвојен за састанке и рад са ученицима у мањим групама.kristina-i-jelena-u-holu-doma
Собе у којима боравимо дочекују нас другачије – освежене, окречене, са пресвученим столицама и новим душецима, као да нас позивају да се у њима пријатно осећамо, малтене као у својој соби.
Учионица и библиотека у којој проводимо време учења такође се у први мах чинила као потпуно нова просторила. Окречене у жуто, исијавају позитивном енергијом неопходном за истрајност у раду и концентрацији.
Све ово допринело је да се што лепше и боље адаптирамо на Дом и нове, пријатније промене помогле су да увидимо да, уколико се на нечему ради да постане лепше и боље, то ће тако и бити. Уз труд, вољу и жељу свих радника Дома са директорком Татјаном као предводницом, успели смо да допринесемо бољитку простора у коме проводимо највише времена и који нам је, у недостатку куће, дом – управо Дом ученика „Срећно“.
Од почетка школске године добили смо доста нових лица, лица која су се у процесу преласка изгледала збуњено и изгубљено, несигурно пред задацима који су пред њима; али уз старе становнике Дома и васпитаче врло брзо су се навикли на живот у Дому и кренули у ново поглавље живота које ће памтити заувек.
У пријатном простору граде се пријатни односи. Септембар су у Дому обележиле речи Упознавање, Зближавање, Навикавање, Смех, Дружење, али и Заљубљивање и Забављање, а до краја школске године надограђиваћемо се речима и делима која ће, надамо се, бити позитивна.ucenje-u-novom-prostoru
Наш дом има одличну сарадњу са градском библиотеком и музејем, па су тако наши ученици посетили научноистраживачки камион у коме је био представљен научни часопис и на чијој промоцији смо могли да чујемо организаторе чувене Ноћи истраживача. Поред тога посетили су музеј са изложбеном поставком „Матићу у част“ која је била постављена у оквиру Матићевих дана, и изложбу слика Милене Павловић Барили под називом „Фрагменти Милениних снова“.
У наставку рада очекују нас добро познате секције са још увек мистериозним, али верујемо занимљивим, садржајем и прва журка у организацији Дома – журка добродошлице. Журке су увек радосно прихваћене, са квалитетно осмишљеним садржајем и музичким програмом, а како бисмо још једном „прочешљали“ знања ученика о познавању кућног реда, организовали смо и квиз знања на коме ће се ученици различитих генерација „надметати“ ко боље познаје Дом.
А колико Дом познаје њих, говори њихово свакодневно добро расположење, отвореност за разговор и комуникацију, пријатност и опуштеност, али и професионално схватање својих радних обавеза.
Кренимо у нове победе које нас тако жељно ишчекују, чувајмо оно што имамо и исписујмо нове странице искуства које ћемо се кроз пар година тако радо присећати и читати их.

Марија Миладиновић

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара