Добро дошли у Дом ученика „Срећно“ – кренули смо у нову 2016/2017 школску годину

Након летњег распуста мало коме је драг повратак на школске обавезе, радне навике и распоред. Мeђутим, ако сте становник Дома ученика „Срећно“, овај повратак вам је, не само протекао безболно, већ сте били и прилично пријатно изненађени.
Већ по самом уласку у Дом примећујемо другачије рухо улаза – степениште је сређеније и чувени зидић нас у новој, веселијој боји дочекује. По уласку у Дом прво идемо до васпитача и ту примећујемо новине – пространији простор за рад, пријатнија атмосфера и део одвојен за састанке и рад са ученицима у мањим групама.kristina-i-jelena-u-holu-doma
Собе у којима боравимо дочекују нас другачије – освежене, окречене, са пресвученим столицама и новим душецима, као да нас позивају да се у њима пријатно осећамо, малтене као у својој соби.
Учионица и библиотека у којој проводимо време учења такође се у први мах чинила као потпуно нова просторила. Окречене у жуто, исијавају позитивном енергијом неопходном за истрајност у раду и концентрацији.
Све ово допринело је да се што лепше и боље адаптирамо на Дом и нове, пријатније промене помогле су да увидимо да, уколико се на нечему ради да постане лепше и боље, то ће тако и бити. Уз труд, вољу и жељу свих радника Дома са директорком Татјаном као предводницом, успели смо да допринесемо бољитку простора у коме проводимо највише времена и који нам је, у недостатку куће, дом – управо Дом ученика „Срећно“.
Од почетка школске године добили смо доста нових лица, лица која су се у процесу преласка изгледала збуњено и изгубљено, несигурно пред задацима који су пред њима; али уз старе становнике Дома и васпитаче врло брзо су се навикли на живот у Дому и кренули у ново поглавље живота које ће памтити заувек.
У пријатном простору граде се пријатни односи. Септембар су у Дому обележиле речи Упознавање, Зближавање, Навикавање, Смех, Дружење, али и Заљубљивање и Забављање, а до краја школске године надограђиваћемо се речима и делима која ће, надамо се, бити позитивна.ucenje-u-novom-prostoru
Наш дом има одличну сарадњу са градском библиотеком и музејем, па су тако наши ученици посетили научноистраживачки камион у коме је био представљен научни часопис и на чијој промоцији смо могли да чујемо организаторе чувене Ноћи истраживача. Поред тога посетили су музеј са изложбеном поставком „Матићу у част“ која је била постављена у оквиру Матићевих дана, и изложбу слика Милене Павловић Барили под називом „Фрагменти Милениних снова“.
У наставку рада очекују нас добро познате секције са још увек мистериозним, али верујемо занимљивим, садржајем и прва журка у организацији Дома – журка добродошлице. Журке су увек радосно прихваћене, са квалитетно осмишљеним садржајем и музичким програмом, а како бисмо још једном „прочешљали“ знања ученика о познавању кућног реда, организовали смо и квиз знања на коме ће се ученици различитих генерација „надметати“ ко боље познаје Дом.
А колико Дом познаје њих, говори њихово свакодневно добро расположење, отвореност за разговор и комуникацију, пријатност и опуштеност, али и професионално схватање својих радних обавеза.
Кренимо у нове победе које нас тако жељно ишчекују, чувајмо оно што имамо и исписујмо нове странице искуства које ћемо се кроз пар година тако радо присећати и читати их.

Марија Миладиновић

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара