Деца су то заслужила

Ова школска година је била веома успешна. Остварено је пуно добрих резултата у наставним и ваннаставним акривностима, па није било потребе да уопште размишљамо о наградној екскурзији. Једино питање било је: „Куда?“

Београд се увек први намеће својом културно-историјском и туристичком понудом, па смо овога пута одлучили да посетимо Музеј „Николе Тесле“ и интерактивну презентацију живота и рада Михајла Пупина, у „Историјском музеју“, под називом „Од пашњака до научењака“.

Испоставило се да је овај избор био прави потез. Живот и рад највећих српских умова, који су својим делима усмерили ток савременог доба, никога није оставио равнодушним. Посебно је била занимљива изложба о Михајлу Пупину, који се фантастичном анимацијом и „три де“ технологијом, појавио пред нама у својству водича и наратора сопствене животне приче. Ту смо се упознали и са животом и делима једног од наших навећих сликара, Уроша Предића, који је био најбољи Пупинов пријатељ.

Својом лепотом, монументалношћу и историјским значајем пажњу нам је привукла и црква св. Марка. Морали смо да је посетимо!

Други део дана био је опуштајућег карактера. Мало шетње престоницом и удисања духа велеграда, добро дође после часова историје, науке и технике.

Надамо се да ће већина наших ученика врло брзо наће себе у Београду и постати универзитетски грађани. Нама је част што су један део свог живота провели у нашем дому и што смо их бар мало учинили „срећном децом“. Хвала им!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара