Деца су то заслужила

Ова школска година је била веома успешна. Остварено је пуно добрих резултата у наставним и ваннаставним акривностима, па није било потребе да уопште размишљамо о наградној екскурзији. Једино питање било је: “Куда?”

Београд се увек први намеће својом културно-историјском и туристичком понудом, па смо овога пута одлучили да посетимо Музеј “Николе Тесле” и интерактивну презентацију живота и рада Михајла Пупина, у “Историјском музеју”, под називом „Од пашњака до научењака“.

Испоставило се да је овај избор био прави потез. Живот и рад највећих српских умова, који су својим делима усмерили ток савременог доба, никога није оставио равнодушним. Посебно је била занимљива изложба о Михајлу Пупину, који се фантастичном анимацијом и “три де” технологијом, појавио пред нама у својству водича и наратора сопствене животне приче. Ту смо се упознали и са животом и делима једног од наших навећих сликара, Уроша Предића, који је био најбољи Пупинов пријатељ.

Својом лепотом, монументалношћу и историјским значајем пажњу нам је привукла и црква св. Марка. Морали смо да је посетимо!

Други део дана био је опуштајућег карактера. Мало шетње престоницом и удисања духа велеграда, добро дође после часова историје, науке и технике.

Надамо се да ће већина наших ученика врло брзо наће себе у Београду и постати универзитетски грађани. Нама је част што су један део свог живота провели у нашем дому и што смо их бар мало учинили “срећном децом”. Хвала им!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара