ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Идеја која се дуго развијала у свима нама најзад је уродила плодом. Јавност зна за нас. Ми постојимо већ 45 година. Зна јавност и за наше успехе остварене на наставном, културно-уметничком и спортском пољу, али мало ко зна како ми живимо у дому. 
Ту тајну, ако се уопште може тако назвати, желели смо да поделимо са нашим најближим сарадницима али и обичним грађанима, отварајући им врата наше установе.
Водичи на путовању кроз наш “мали дом великог срца” били су наши корисници, ученици ћупријских средњих школа. Они се овде осећају као код куће.
Тај, за све нас велики дан, десио се 28.11.2018. године. У госте су нам дошли наши најбилжи сарадници, директори, наставници, педагози и психолози основних и средњих школа, представници локалне самоуправе и директори јавних предузећа и установа, али и заинтересовани грађани.
Изненадила нас је чињеница да већина њих до сада није имала прилику да изблиза погледа Дом ученика нити да се упозна са његовим активностима.
Наша циљна група, пре свега, били су просветни радници , представнци средњих школа које наши ученици похађају.
Са условима живота и рада у дому упознали су их сами ученици. То је био прави
погодак. Искрено, надахнуто, готово са одушевљењем говорили су о својим обавезама од устајања до гашења светла у собама. – Сваки тренутак је до детаља испланиран. У свему мора постојати мера, ред и поштовање обавеза, а опет имамо довољно слободе да кроз низ ваннаставних активности искажемо своје таленте – говорили су ученици својим гостима, који су их помно слушали. Оно што су ученици посебно истакли је да Дом ученика средњих школа “Срећно” пружа високе стандарде боравка, живота и рада свих који у њему проводе своје време. Нама, запосленима у дому, то је највећа награда и подстрек за даљи рад.
Директорка Татјана Милојевић упознала је госте са свим активностима које су у претходном периоду урађене на побољшању услова боравка ученика и плановима за нареди период. Она је истакла да, када је у питању развој будућих генерација, граница нема и да ће се сви запослени и даље несебично трудити да из дана у дан унапређују услове живота у дому ученика.
Обилазак дома никога од наших гостију није оставио равнодушним. Ученици су им показали своје собе, учионицу и интернет салу, библиотеку, клуб, кухњу, трпезарију и салу за физичке активности. Знатижељи посетилаца није било краја па је дружење са ученицима и особљем дома настављено на пригодном коктелу који су запослени у кухињи припремили у част првог дана отворених врата у Дому ученика средњих школа “Срећно”.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара