БИЛИ СМО НАЈВИШЕ “КУЛ” И У НОВОМ САДУ

„Кул.Кул?“, ауторско дело драмске секције Дома ученика средњих школа „Срећно“ проглашено је најбољим на управо завршеној Републичкој Домијади у Новом Саду. Тиме је потврђено прво место освојено у Крагујевцу, на Регионалној Домијади.
Само дуготрајан, напоран и поштен рад доноси праве резултате – рекла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средних школа „Срећно“, након великог успеха њеног тима на Републичкој Домијади у Новом Саду и освојеног првог места у категорији „Драмски приказ“, са комадом „Кул.Кул?“. Деца су на првом месту. Неколико година уназад стварамо услове за њихово доказивање на спортском, културно-уметничком и креативном пољу. Моја навећа срећа је пре свега њихов успех у школи. То значи да смо им на прави начин омогућили да далеко од куће и породице уче и постижу одличне резултате. Поносна сам на њих и могу да им обећам да ћемо заједничким снагама наставити да уређујемо наш „Мали дом великог срца“, како бисмо се сви у њему осећали „као код куће“ и остваривали још боље успехе на свим пољима – нагласила је директорка Милојевић. У тренуцима док се радујемо победи, не заборављамо насе фолклораше, који су били на нивоу првог места оствареног у Крагујевцу. На жалост, остали су без пласмана, али су аплаузи препуне сале и стисак руке конкуренције потврдили квалитет и врхунску изведбу наших играча. Све честитке и само напред – рекла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа “Срећно”. Она се захвалила и комплетном васпитачком кадру који је имао слуха за дечије потребе и спровео их у дело.
Тајна нашег успеха је у игри, правој дечијој игри која је произашла из одличне атмосфере у нашем „Малом дому великог срца“ – рекла је Марија Миладиновић, креаторка представе „Кул.Кул?“ и васпитачица у дому. Хвала глумцима, нашој деци, која су показала велико пожртвовање, јединство и снагу на сцени – нагласила је Марија Миладиновић. Наша ангажована представа “Кул. Кул?” је показала да позориште може да живи свако и свугде. Речима Аугуста Боала, кога и помињемо у представи, позориште је ту да нам открије ко смо, али и ко можемо постати. Гласно смо рекли своја имена и одговорили на, по мом мишљењу, врло важно социолошко и културолошко питање шта значи бити кул данас.
Још једном напомињем да је представа документарног карактера, ангажована и настала као производ радионица, управо на тему шта значи бити кул – казала је Марија Миладиновић која потписује концепт, режију и драматургију, до су ученици коаутори и извођачи представе.
Ангажовано позориште је позориште којим треба да се бавимо, позориште које нам може много и рећи али и учинити да се запитамо око многих ствари које нам, управо у периоду адолесценције коју проживљавамо, нису јасне. Југоисточна Србија, Западна Србија, Шумадија, Поморавље и Браничево (као један регион), Београд и Војводина били су региони у конкуренцији којих смо гласно изговорили да смо ми, они из Дома “Срећно”, који су се показали као највише “Кул”. Захваљујем се организаторима Дому ученика “Бранково коло” из Новог Сада, који су се побринули да игре буду фер – истакла је она.

Захваљујемо се на подршци:  БЛИЦ, ТВ ПОМОРАВЉЕ, ЦЕНТРАЛ МЕДИА

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара